Nyhed -

Spindel mikroskop i Nordica laboratoriet

 

 photo-of-complete-system2.gif

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Spindel mikroskop i laboratoriet.

Spindel mikroskop. Ved hjælp af dette kan man påvise om ægget har et spindelapparat (det apparat der holder kromosomerne på plads).

En af de store udfordringer i et IVF laboratorium i dag er at optimere dyrkningen af æg og herefter udvælge de bedste til oplægning i kvinden. Vi ved fra undersøgelser, at alderen har indvirkning på æggenes kvalitet.

Det har vist sig at æggene hos ældre kvinder, det vil sige over 37 år, ofte har problemer med kromosomerne.

Man kan forestille sig, at æggets kromosomer hænger på en bestemt måde på lange snore i ægget. Disse snore  svækkes, når kvinden bliver ældre for til sidst at knække. Ægget kan herefter ikke fordele kromosomerne korrekt, - og ægget får derfor en kromosomfejl.

Fejlen afspejler sig i æggets udseende og reproduktionsevne. Man har i mange år brugt et almindeligt mikroskop til at udvælge de ”rigtige” æg. Et almindeligt mikroskop kan imidlertid hverken se eller bedømme de forhold, som virkelig tæller i æggets udvikling, nemlig dets kromosomer, disses placering, æggets delingsmekanismer og kvaliteten af æggeskallen. Dette kan kun ses med et Spindel mikroskop.

Med det nye Spindel mikroskop kan vi vurdere følgende i ægget uden at skade det:

1) Modningsgraden og organisationen af de vigtige kromosomer i de første delinger før og lige efter befrugtningen

2) Positionen af de vitale kromosom-ophængningsapparater, så vi kan undgå at stikke i disse når vi laver ICSI

3) Kvaliteten af æggets kromosom-arrangement

1) Modningsgraden

Vi kigger efter og vurderer modningsgraden og organisationen af de vigtige kromosomer i de første delinger lige før og efter befrugtningen. Hvis æg ikke har et spindelapparat, ved vi, at kvindens chance for at opnå graviditet er mindre, end hvis der er et spindelapparat.

2) Positionen af spindelapparatet

Spindelapparatet er æggets vigtigste ”last”, det er her kromosomerne er. Det er derfor meget vigtigt, at de ikke ødelægges. Når vi laver ICSI, injicerer vi en sædcelle i ægget. Under denne procedure kan kromosomerne skades da de ikke kan ses gennem et almindeligt ICSI mikroskop.

Derfor er indførelsen af Spindel mikroskop i vores klinik en fantastisk hjælp for os i laboratoriet.

3) Kvaliteten på æggets kromosomarrangement

Vi ved i dag, at mere end halvdelen af de æg vi tager ud på kvinder mellem 37-40 år har kromosomfejl. Det ville være rart, hvis man kunne lave en kromosomtest på alle æg og specielt hos ældre kvinder. Det kan man desværre ikke. Men man kan komme meget langt ved at se på æggets spindelapparat, for er dette normalt, er der en stor sandsynlighed for, at også kromosomerne i ægget er normale. Dette er specielt interessant for kvinder, der har været mange IVF/ICSI behandlinger igennem uden resultat. Hvis man på disse kvinders æg med det samme kan få oplysninger om spindelapparatet, dets tilstedeværelse og kvalitet, kan man vurdere kvindens chance og give en mulig forklaring på de mange forgæves IVF/ICSI behandlinger.

Spindel mikroskopet optimerer laboratoriearbejdet.

Vi mener, at vi med denne nye mulighed kan forbedre kvaliteten af vores arbejde og hæve graviditetsraterne.

 

Nyheder

Bedre IVF resulter med nyt Spindel mikroskop
Nordica Fertilitetsklinik. Spindel mikroskop i laboratoriet. Med dette helt nye Spindel mikroskop kan man præcist vurdere æggets kvalitet.

Ægdonation i Danmark
Anonymitet for donor fastholdes og økonmomisk kompensation for donors tidsforbrug er ikke mulig.

Gode resultater med laser assisted hatching
Brug af laser assisted hatching for kvinder over 38 år i IVF-behandling har medført en succesrate på 44%. Succesraten for samme gruppe af kvinder hvor laser assisted hatching ikke er anvendt er resultatet på 26%.

PCO klinik
Nordica og PCO foreningen er gået sammen om at skabe flere behandlingstilbud for PCO patienter.

Flere nyheder

Nyhedsbrev