Akupunkturbehandling

Akupunktur mener vi i mange tilfælde har gavnlig effekt på barnløshedsbehandling - både inseminationsbehandling og IVF-behandling. Det er ikke videnskabeligt bevist. 

Hvor mange behandlinger skal man have?

Hver patient vurderes individuelt, og det er derfor svært at sige hvor mange behandlinger der anbefales. Har I uforklarlig barnløshed, vil det som regel være tilstrækkeligt med få behandlinger.


Ved IVF-behandling (ca. 1 gang ugenligt)

  • Ved nedregulering
  • Ved stimulation
  • Dagen før ægudtagning
  • Samme dag som ægoplægningen
  • Nogle dage efter ægoplægningen


Ved insemination (2-4 gange):

  • Løbende op til ægløsning
  • Samme dag som inseminationen
  • Nogle dage efter insemination

Har du PCOS eller endometriose, mener vi du med fordel kan blive behandlet med akupunktur inden du begynder hormonstimuleringen. Akupunktur kan bringe kroppen i balance til at modtage hormonstimuleringen. Det er ikke videnskabeligt bevist.


Hvor længe varer en behandling?

Første konsultation varer en time, da vi her også opretter din journal. Akupunktøren vil undersøge dig og spørge ind til dit behandlingsforløb.

Ved selve akupunkturbehandlingen ligger du typisk med nålene i kroppen i en halv time.


Hvordan føles akupunktur?

Akupunktur gør ikke ondt! Du vil mærke et lille prik, når nålene sættes i, men da nålene ikke er tykkere end et enkelt hår, er der ingen smerter forbundet med behandlingen. Af og til vil du kunne mærke et lille ’stød’, når nålen sættes i. ’Stødet’ kan overraske dig, men gør ikke ondt og er tegn på, at behandlingen virker. Nogle oplever en let snurren omkring nålene, hvilket også er et tegn på at nålene sidder rigtigt.


Inden behandlingen…

Inden vi begynder på akupunkturen, skal du undersøges. Din undersøgelse begynder med at akupunktøren stiller spørgsmål til, hvordan din krop fungerer. Spørgsmålene handler for eksempel om søvn, menstruation og toiletbesøg. Akupunktøren mærker også din puls og kigger på din tunge. Undersøgelsen munder ud i et specifikt behandlingsprogram, der passer til dig og din situation.


Særlige forholdsregler?

Vi råder til, at du spiser et let måltid et par timer inden akupunkturbehandlingen. Det er ikke optimalt at behandle med akupunktur på hverken tom eller fuld mave. Dyrker du sport, er det bedst at have overstået dagens træning inden behandlingen.

Kontakt akupunktøren

Læs mere om mulige bivirkninger ved akupunktur.

 

Nyheder

Bedre IVF resulter med nyt Spindel mikroskop
Nordica Fertilitetsklinik. Spindel mikroskop i laboratoriet. Med dette helt nye Spindel mikroskop kan man præcist vurdere æggets kvalitet.

Ægdonation i Danmark
Anonymitet for donor fastholdes og økonmomisk kompensation for donors tidsforbrug er ikke mulig.

Gode resultater med laser assisted hatching
Brug af laser assisted hatching for kvinder over 38 år i IVF-behandling har medført en succesrate på 44%. Succesraten for samme gruppe af kvinder hvor laser assisted hatching ikke er anvendt er resultatet på 26%.

PCO klinik
Nordica og PCO foreningen er gået sammen om at skabe flere behandlingstilbud for PCO patienter.

Flere nyheder

Nyhedsbrev