ÆgdonationÆgdonation

Ægdonation vil sige donation af æg fra én kvinde til en anden.

Ægdonation finder sted i forbindelse med kunstig befrugtning. Ægdonoren vil altid være anonym. Donerede æg må aldrig befrugtes med sæd fra en donor, idet barnet altid skal kende mindst én af sine genetiske forældre.

I Danmark er det nu tilladt kvinder der ikke er i behandling for barnløshed at donerer æg. Da de fleste kvinder, som er i behandling, vælger at fryse deres overskydende æg ned til senere brug, er beholdningen af donoræg i Danmark begrænset.

Ægdonationsbehandling – hvornår?

Ægdonationsbehandling kan være en hjælp til kvinder, der ikke selv kan producere egnede æg til befrugtning, hverken på naturlig vis eller ved kunstig befrugtning. Manglende kvalitet af æggene eller manglende ægproduktion kan skyldes tidlig overgangsalder, Turner syndrom, alder eller sterilisation f.eks. på grund af kemoterapi. Disse kvinder kan hjælpes til graviditet ved ægdonationsbehandling. Kvinder der bærer på en arvelig sygdom kan også få et raskt barn ved hjælp af ægdonationsbehandling.

At modtage donoræg

Beslutningen om at modtage donoræg kan være svær. Derfor er det vigtigt, at I tager jer tid til at overveje jeres beslutning. Vi gør hvad vi kan for at tilfredsstille jeres behov for information, så I trygt kan træffe den rette beslutning for jer.

Proceduren ved modtagelse af donoræg er forholdsvis simpel. Før selve donationen er det vigtigt, at I er grundigt informeret om jeres behandlingsforløb – det sørger vi for. I vil give samtykke til, at det barn vi laver med donorægget, er jeres, og I er forpligtede til at drage omsorg for barnet.

Inden behandlingen med ægdonation begynder, vil vi foretage undersøgelser af jer begge, således vi kender mandens sædkvalitet, og vi ved, at kvindens livmoder er i stand til at modtage det befrugtede æg. Manden afleverer en sædprøve, som fryses ned og sendes til Spanien. Den nedfrossen sæd skal være i Spanien, så den er klar til at befrugte det donerede æg, når det kommer.

To dage efter befrugtningen, kan klinikken fortælle hvor mange æg der har delt sig, og som kan lægges op i livmoderen. Det er derfor vigtigt, at I befinder jer ved den spanske klinik til den aftalte tid. Her lægges det befrugtede æg op i livmoderen til normal udvikling. To uger senere vil I få foretaget en graviditetstest på Nordica Fertilitetsklinik i København.

I en tid før og efter ægoplægningen, skal kvinden have noget medicin (Østradiol), som gør livmoderen i stand til at modtage det befrugtede æg. Således øges sandsynligheden for at ægget vil sætte sig fast i livmoderen, og blive til en graviditet.

Ægdonationsbehandling i udlandet

Hos Nordica tilbyder vi behandling med ægdonationsbehandling, men ventelisten kan være lang. Derfor vælger mange par at tage til udlandet og få foretaget ægdonationsbehandling. Klik her og læs mere om ægdonation i udlandet.

 

Nyheder

Bedre IVF resulter med nyt Spindel mikroskop
Nordica Fertilitetsklinik. Spindel mikroskop i laboratoriet. Med dette helt nye Spindel mikroskop kan man præcist vurdere æggets kvalitet.

Ægdonation i Danmark
Anonymitet for donor fastholdes og økonmomisk kompensation for donors tidsforbrug er ikke mulig.

Gode resultater med laser assisted hatching
Brug af laser assisted hatching for kvinder over 38 år i IVF-behandling har medført en succesrate på 44%. Succesraten for samme gruppe af kvinder hvor laser assisted hatching ikke er anvendt er resultatet på 26%.

PCO klinik
Nordica og PCO foreningen er gået sammen om at skabe flere behandlingstilbud for PCO patienter.

Flere nyheder

Nyhedsbrev